Hvordan bli booket!

bilde elise.jpg
 
 

 

  • -  Doe`s & Don`ts for nybegynnere og andre som lurer!

  • -  E-post er den beste måten å bli booket på. Her er noen stikkord for hva som er ønskelig å lese i en sånn e-post. Vær obs på at den ikke må bli for lang. Skriv alltid bandnavn i emnefeltet på mailen.

1) Skriv Hei *navn på booking ansvarlig*
- Da skjønner vi, at du har vært inne på websiden vår og sjekket spillestedet og hva vi driver med. Gjør research om venue før du sender forespørsel, sjekk at de booker din sjanger. 


2) Presenter deg med ditt fulle navn og navn på band/artistnavn.
- Hvis vi har møttes før, legg gjerne inn referanse, sånn at vi husker hvor vi har deg fra.

3)  Skriv en kortfattet BIO som inneholder sjanger. Inspirasjon fra hvilke band/artister, du

trenger ikke å skrive at du ligner en kjent artist, for hva er unikt med det? Dessuten er det en forskjell på cover band og å være influert av en artist. Referanser til andre steder du har spilt. Utgivelser bør nevnes, om du har mange utgivelser, nevn den nyeste. Hvem spiller i bandet, bandet består av?

  • -  Spiller dere, eller har spilt i andre band?

  • -  NB: alle vedlegg må være i pdf, word filer blir ikke åpnet! Vi er livredde for virus. Ikke

    legg noe i vedlegg på første mail, om mulig.

4)  Hvor kommer du fra og hvor har bandet stedstilhørighet?

5)  Skriv gjerne hvor gamle dere er.

6)  Musikken din skal selges til booker, jeg skal ha lyst til å booke dere, hva gjør deres musikk verdt en tur på konsert? – Bruk gjerne humor, fantasi og musikkhistoriske fakta. Vi som booker er musikknerder og liker å «snakke musikk». Tenk at det ikke er du som skal oppfylle drømmen om å stå på scenen, men du som artist, som skal gi publikum en god og minneverdig opplevelse. Hvis ingen kommer på konserten din, så blir du mest sannsynlig ikke booket tilbake.

7)  Legg med link til musikk, Soundcloud, spotify, Dropbox, iTunes etc. <- dette er svært viktig. Og det bør være minst 3 låter. Legg også ved link til sosiale medier og evt hjemmeside.

8)  Dersom du ikke har innspilt musikk, ikke send mobilopptak fra øving, vent heller til dere har noe ordentlig å sende. Det kan være svært ødeleggende for dere å sende dårlig materiale, selv om du er en kjempeflink live artist, så vil vi se på første lytteprøve som ditt visittkort.

9)  Oppgi gjerne dato eller ukenummer eller måned for når dere ønsker å ha konsert.

10)  Avslutt med signatur: fullt navn, telefonnummer og e-post adresse.

Masse lykke til <3

Med Vennlig Hilsen

Booking ansvarlig

Silje Holmen

Foto: Elise Sanna Andersen