Live Arts Season Premiere I Uhørt

Live Arts Season Premiere I Uhørt

Welcome to Oslos most awesome art mashup, Live Arts! 
Live Arts is art made fun. How? Four visual artists are given a canvas each and in 60 minutes they are going to paint a complete picture! When they are done, YOU are going to decide which artist goes forward to the finale. And while the artists compete, your hips and feet are gonna move to the groove of the Shady Collective.

Host: 
Franky Dmiedo

Visual Artists:
TBA

Shady Collective : 
Sondre “Shady Papa” Mæland on bass, 
Olve “Love” Flakne on guitar, 
Ole Bendik “O.B Fro” Svendsen on drums, 
Audun Reknes on keys,

Starts: 20:00
CC: free
ID: 20-år

Upolert presenterer; Tander & Sean Bell`s Heptic Six

Upolert presenterer; Tander & Sean Bell`s Heptic Six

Musikken til Tander beveger seg innanfor eit eksperimentelt pop-landskap, der det også blir presentert elementer som improvisasjon og støy innimellom vakre, sarte melodier. Direkte og melankolske tekster står i fokus på lik linje som det musikalske. Bandets medlemmers erfaringer innen rock, klassisk, jazz og improvisasjonsmusikk er nok med å fargelegge det samla uttrykket.

Birte Slettevoll - Vokal
Ask Vatn Strøm - Gitar
Kai Von Der Lippe - Synth
Eskild Myrvoll - Bass
Martin Mellem - Trommer

------------------------------------------------------------------------------------------

Vokalist Sean Bell skriver låtene som kombinerer et post-rock uttrykk med blåseinstrumenter og eksperimentelle former. Med sin særegne stemme bindes musikkens ulike fasetter sammen til en art-pop helhet. Bandets spesielle besetning kommer til uttrykk gjennom låtenes ulike arrangementer og bandets lekenhet. Møtet mellom tekst og melodi er i fokus, akkompagnert av en gripende tilstedeværelse. Bandet har spilt flere konserter i og utenfor Oslo, bl. a. Sortland jazzfestival, Vossajazz, John Dee, Bergen Kjøtt og Munch-atelieret.

Sean Bell's Heptic Six har i år sluppet både en dobbeltsingel (There Hung Her Reflection in the Sky/At the Doorway) og EP (Diving into Darkness).
https://open.spotify.com/artist/0s3pW4SLxSQCFRtM3BfY3Q

CC: 60 kr
Forhåndsalg: http://www.ticketmaster.no/event/545835
ID: 20-år

Uhørt presenterer; Henriette Vaagsnes Trio

Uhørt presenterer; Henriette Vaagsnes Trio

Henriette Vaagsnes fra Arendal har erfaring fra de fleste musikksjangere, men det er jazz og groovebasert musikk som ligger hennes hjerte nærmest: dette var et perfekt utgangspunkt for et musikalsk møte med Gildas Le Pape, som etter 6 år som gitarist i Satyricon er nå ekslusivt dedikert til jazz, både stringswing (samarbeid med Hotclub de Norvège) og standard (duoer med Bjørn-Vidar Solli, Jacob Young).

Henriette Vaagsnes: vokal
Gildas Le Pape: gitar
Aksel Jensen: kontrabass

CC: Gratis
ID: 20-år

OnsJazz presenterer: Dave Edge Kvartett

OnsJazz presenterer: Dave Edge Kvartett

Dave Edge kvartett

Dave Edge som opprinnelig er fra UK, er best kjent som saksofonisten i bandet The Real Thing. Han er inspirert av Dexter Gordon og Sonny Rollins, men også den lyriske Stan Getz og den funky stilen til Eddie Harris.

Med seg har han noen av norges beste jazzmusikere. Denne gang med Anders Aarum på piano, Stig Hvalryg på bass og Hermund Nygård på trommer.

Musikken er en blanding av originale komposisjoner og jazzstandards med elementer av be-bop, latin og funk. 

Musikk: https://soundcloud.com/dave-edge-1/live-at-herr-nilsen-2015

CC: 50 kr forhåndsalg; http://www.ticketmaster.no/event/547229
80 kr i døra
ID: 20-år

Upolert presenterer; Yodude/Heybro

Upolert presenterer; Yodude/Heybro

Yodude/Heybro er et ferskt band fra Oslo som med sine 7 medlemmer serverer intelligent og variert indierock med norske tekster helt uten dialekt. For Yodude/Heybro er noe så sjeldent som et Oslo-band helt uten innflyttere. Det er kanskje derfor tekstene til frontfigur Håkon Sollund virker så genuine der han serverer setter et post-modernistisk skråblikk på kjærlighet og livet i hovedstaden.

Musikalsk høres de ut som om de har tatt alle utgivelsene til selskapene Sub Pop og Matador og blandet så godt sammen at det blir vanskelig å påpeke hva inspirasjonskildene er. Med 7 medlemmer blir det en leken variasjon i både uttrykk og instrumenter, noe som gjør at Yodude/Heybro hele tiden får deg til undre hva som kommer rundt neste sving. 

Bandet tar pulsen på tidsånden med tekstlinjen «Støy demper støy» i debutsingelen Støy; en låt med et klart shoegaze-inspirert lydbilde. Produsent Sjur Lyseid (Monzano, Little Hands of Asphalt) har skrudd et lydbilde som er veldig unorsk. Singelen er første spor fra en plate som vil komme ut høsten/vinter 2017.

Yodude/Heybro består av Øyvind Bersvendsen, Håkon Sollund, Sigurd Eilertsen Johansen, Håvard Bersvendsen, Sondre Andersen, Lisa Pliassova og Erlend Teigen.

CC: 100,-
Forhåndsalg: http://www.ticketmaster.no/event/547233
ID: 20-år

Upolert presenterer; MEER & Fervent Mind

Upolert presenterer; MEER & Fervent Mind

MEER er en gjeng unge musikere som lager storslått, progressiv popmusikk. Musikken bryter sjangerkonvensjoner, og ut av dette står det igjen et helt særegent utrykk. Låtene spenner fra det maksimalistiske til det minimalistiske, fra det progga til helt streite, alltid med fokus på gode melodier og fengende beats.

Nå i oktober går de i studio for å spille inn sitt andre fullengders album i Ocean Sound på Giske. Denne kvelden vil det bli spilt nye låter og materiale fra det kommende andrealbumet, og bandet er gira på vise dere hva som har blitt til i låtskriververkstedet det siste halvåret. 

Sagt om MEER:
«..en overraskende lykkepille av et musikalsk visittkort basert på orkestral pop, en dose klassisk musikk og ikke så reint lite progrock (…) Både bandet MEER og skiva med samme navn er gode bevis på popmusikk av meget solid kvalitet»
– Tor Hammerø, journalist

«Det er fantastisk flott (…) Mesterverk!»
– Eirik Høsøien Havelin, programleder P3 Urørt

MEER er:
Johanne Kippersund Nesdal
Knut Kippersund Nesdal
Eivind Strømstad
Ole Gjøstøl
Ingvild Nordstoga Eide
Åsa Ree
Morten Strypet
Mats Lillehaug
Dørene åpnes 20:00
Konsertstart 21:00


Fervent Mind er et Oslo-basert band som startet opp høsten 2014. Med føttene godt plantet i progressiv rock utforsker bandet også elementer fra alternativ pop, støy, sampling og improvisasjon. Musikken beveger seg mellom rene klanger, tunge riff, krystallklare melodier og skitne teksturlandskap. Sterke og som regel melankolske tekster står i fokus på lik linje med musikken.

Musikk og tekst er skrevet av bandleder og vokalist Live Sollid Schulerud, som har tatt inspirasjon fra blant annet Porcupine Tree, Susanne Sundfør, Massive Attack og Radiohead. Bandets medlemmer har erfaring fra både pop, rock, blues, jazz og improvisasjonsmusikk, noe som gir soundet et upolert preg.

Velkommen! 

CC: 100,-
Forhåndsalg: http://www.ticketmaster.no/event/546105
ID: 20-år

Uhørt presenterer; KIÆR

Uhørt presenterer; KIÆR

"Upolert og omringet av tangenter drømmer KIÆR om en verden der alle er like og ulike. En verden der egoismen er satt til side og respekten kommer fremst i rekken, uten å måtte løpe.» 

KIÆR spiller pop med elementer av rock og jazz.

KIÆR består av:
Auver Gaaren
Mathias Steffensen
Martin Utby
Øystein Heide Aadland
Anne Ingrid Tangen Kiær

Musikk: https://soundcloud.com/kiaerband

CC: 100,-
Forhåndsalg: http://www.ticketmaster.no/event/547201
ID: 20-år

Upolert presenterer; Marte Røyeng

Upolert presenterer; Marte Røyeng

Etter at Marte Røyeng slapp sin debut ‘No One’ EP i januar har hun og bandet høstet ros fra både anmeldere og konsertpublikummere. Modent, særpreget og sårbart, er beskrivelser som går igjen. Hun har fått med seg Thom Hell som produsent på sin første EP, med gjestebidrag fra betydelige musikere som Olaf Olsen og Ole-Henrik Moe. Resultatet er tre låter som oser av en intuitiv tilnærming til det direkte og klassiske popsoundet, farget av en tvetydighet som er typisk for Røyengs låtskriving – hun etterlater seg en følelse av å være inviterende og hemmelighetsfull på samme tid.

Marte Røyengs debut-EP mer enn antyder en låtskriver med ambisjoner om å si mye, i mange lag. Men hun nærmer seg popmusikkens kjernetemaer fra mindre åpenbare vinkler, og det er i unngåelsene og de avslørende mellomrommene at noe virkelig emosjonelt vokser fram. En klar og usminket stemme. Varsom og sterk popmusikk som banker på med lett hånd, men treffer med full tyngde.

26-åringen fra Horten har etter seks år med livespilling på ulike konsertscener, kafeer og mindre festivaler fra Oslo til Lofoten, skaffet seg fotfeste som en distinkt stemme og låtskriver. Hun skriver sine egne strykearrangementer, spiller mandolin, piano, gitar og banjo, og har også komponert musikk for musikal, teater og kortfilm.

Musikk:
BandCamp: bit.ly/NoOneBANDCAMP
Spotify: bit.ly/NoOneSPOTIFY
iTunes: bit.ly/NoOneITUNES
Tidal: bit.ly/NoOneTIDAL

CC: 100,-
Forhåndsalg: http://www.ticketmaster.no/event/546259
ID: 20-år

Uhørt presenterer: White Ascot

Uhørt presenterer: White Ascot

white ascot er et soulpopband bra Tromsø! Bandet beveger seg i et musikalsk landskap med elementer fra jazz, neo-soul, hip hop og elektronisk musikk. De komponerer fengende, gode låter som raskt fester seg på hjernen. Tross sin unge alder skriver bandet reflekterte tekster som virkelig er verdt å lytte til.

Bandet var i fjor på Nord-Norgeturné i regi av Nordnorsk Jazzsenter, som gjennom turnéprosjektet Monitor ville øke jazzinteressen blant de unge.

White Ascot slapp deres første EP «Pilot» i 2016 med en Live in Studio-video av tittelsporet. De unge musikerne spås ei stor framtid og frontfiguren Frida Lydia Waits hylles allerede for sin spesielle stemme.

Bandet består av:

Vokal: Frida Lydia Waits
Piano: Adrian Danielsen
Bass: Kjell Audun Holestøl
Trommer: Mikael Pedersen Jacobsen

Facebook: www.facebook.com/whiteascot
Urørt: http://urort.p3.no/#!/Band/whiteascot

CC: 100,-
Forhåndsalg: http://www.ticketmaster.no/event/543073
ID: 20-år

OnsJazz presenterer Ian & The JazzHeads + Jamsession

OnsJazz presenterer Ian & The JazzHeads + Jamsession

Den britiske saksofonisten "Ian Trewhella" har vært en del av jazzscenen i UK, USA, Tyskland , Polen, Israel, Kypros og Spania før han landet i Norge. Nå er han i gang med nytt band med musikere fra Hedmark, Oslo og Aserbajdsjan.

Ian & the JazzHeads har en uhøytidelig men engasjerende tilnærming til et bredt repertoar, som omfatter egne tolkninger av ukjente standardlåter, funk, fusion og latin jazz.
Ved siden av Ian på saksofon og fløyte spiller jazzhodene gitar, keyboard, bass og trommer.

CC: 50 kr i forhåndsalg; http://www.ticketmaster.no/event/547431
80 kr i døra.
ID: 20-år

Upolert presenterer; Thomas with a T

Upolert presenterer; Thomas with a T

Thomas with a T er et soloprosjekt, selv om Thomas helst spiller konserter med flere musikanter på scenen. Debutalbumet “This Is Home” kom ut i november 2014, som besto av 10 sanger håndplukket fra skrivebordskuffen. 
https://open.spotify.com/album/7qX8npuHDG2jn2JdECxg7s

This Is Home har et utpreget organisk lydbilde der tydelige referanser er å finne i klassisk amerikansk singer/songwriter tradisjon, f.eks. Neil Young.

Nylig slapp Thomas with a T EPn Birds & Balloons, og her er hva Oslo Indie Office nylig skrev:

Thomas with a T (Norway) ## Cozy, Downtempo Indie unplugged from this promising Concept. Try 2017 EP recently out. A quiet killer. // Oslo Indie Office.
https://open.spotify.com/album/3OoTfdi98O8BbcA84yrJ47

Her har vi altså med å gjøre en høyaktuell musikant som vil spille rykende ferskt materiale. Denne kvelden på Uhørt har Thomas med seg Sverre Thorstensen, kjent som Kongsverre på scenen. I tillegg korer og synger den talentfulle Juni Emilie Habel og den danske musikeren Emil Nøygård Peteresen spiller gitar. 

Facebook: https://www.facebook.com/thomaswithat/
Soundcloud: https://soundcloud.com/thomas-with-a-t

CC: 100,-
Forhåndsalg: http://www.ticketmaster.no/event/547549
ID: 20-år