En generasjonsroman for vår tid!
Hvite jenter kan ikke synge blues er en energisk og heltent roman om June, en musiker uten spillejobber, som legger ut på reise i Europas storbyer med en gitar og farens LP-samling i bagen. Her møter hun kunstnere, dagdrømmere, idealister og fatalister som alle er på leting etter lykke. «Hvite jenter kan ikke synge blues» beskriver kunstens og de unges nye Europa. Og forener blues, beatpoesi, ungdommelig frustrasjon og europeiske togturer med et rocka østkantspråk.

HVA SIER ANDRE?
«Hver gang jeg leser en tekst av en debutant, leter jeg etter fingeravtrykket. Særpreget. Stemmen. Martine Johansen har alt dette – en stemme med særpreg, et språk fullt av fingeravtrykk. Et blikk. Evnen til å fange mennesker og følelser med ord. Humor. Hvite jenter kan ikke synge blues er et tidsbilde, en personskildring, en reise gjennom land og modning. Og like mye er den et spennende møte med en frisk nykommer i norsk litteratur.» 
TOM EGELAND, FORFATTER

«Gå roleg bort til disken, betal det sjappa vil ha, og spring heim; rapp desse stykka stor blues, og spel det inn på plate. Martines debutroman er ein LP av papir.»

 

METTE KARLSVIK, FORFATTER OG JOURNALIST 
HVEM ER MARTINE?
Martine Johansen (f. 1990) er fra Oslo. Som utdannet religionshistoriker og journalist har hun skrevet for bl.a. reise og musikkpublikasjoner, samt spilt i band. Hvite jenter kan ikke synge blues er hennes debutroman. 


HVORFOR BØR JEG KOMME?
Du liker å ha det gøy, sant? Du liker å treffe fine folk. Du liker bøker. Du liker musikk. Kanskje du liker øl. Eventuelt så liker du alt sammen. Møt opp tidlig, få plass, mat og noe godt i glasset.

CC: gratis
Id: 20-år