Captain Gone´s album «A Hundred Nights Like This» fra 2012, var en samling nattlige nestenballader som innimellom tok en uventet venstresving inn i episke instrumentale partier med utbrudd av kor og marsjerende musikanter. Singelen «Romeo» ble listet på NRK P1 i ukevis og flere av de andre låtene ble og blir fortsatt spilt på nasjonal radio. På deres nye album «THE FORTRESS», girer bandet opp et hakk og fremstår med et sterkere, større lydbilde som beholder den lengtende sårbarheten fra første album. 

Bandets nye tilskudd på gitar, Ronny Yttrehus, bringer bandet ut av stua og opp på en større scene, med rå riff og impresjonistisk lasur. Jon Arne Bjørnstads vokal har fortsatt den samme Chet Baker/bortkommen-gutt-aktige kvaliteten, men nå med en ny og tøffere selvfølgelighet som også reflekteres i låtene


Jon Arne Bjørnstad: vokal, gitar
Lyndon Riley: piano, trompet, vokal
Eirik Skaar: trommer, percussion
Olav Senstad: bass, vokal
Ronny Yttrehus: gitar, effects
Jonas Kroon: sound

CC: 100,-
ID: 20-år