Elin Kåven er ansett som en etablert samisk artist.
Sjangeren er kalt Arktisk Folk Pop og Elin Kåven synger egne tekster på samisk, og lager melodiene selv, og på denne platen joiker hun også. Musikken vil bringe deg inn sfæren av samisk folketro og mytologi. Hun er beskrevet som en manifestasjon av arktiske mytiske vesener og hennes konserter er beskrevet som eventyr i noter. 
Musikken er fredfull med meditative egenskaper, men blandet med poprock, world og folkemusikk gjør uttrykket fritt og organisk.

Elin Kåven har vunnet Samisk Grand Prix og vært finalist i International Songwriting Competition i USA med kjendisdommere som Ozzy Osbourne og Tori Amos. Hun har blitt kåret til “Årets Samiske artist 2011.” Hun fikk kallenavnet “Den arktiske alven” for hennes unike sceneuttrykk og dans. 

Produsent er Juhani Silvola (Highasakite, Àdjagas). Han spiller også gitar og alle andre instrumenter, bortsett fra perkusjon (Timo Silvola) og fele/bratsj (Sarah-Jane Summers). 

Elin Kåvens tredje soloalbum ”Eamirtini-Rimeborn”. Albumet ble utgitt i resten av Europa – utenom Norden, den 6. November 2015 på det tyske plateselskapet Nordic Notes, og har fått gode kritikker og en nominasjon til ”Preis der deutschen Schallplattenkritik” – en musikkpris i Tyskland. Albumet vil bli sluppet i Norden slutten av februar 2016.

www.elinkaaven.com

CC: 100,-
ID: 20-År
Velkommen.