Første helga i mars er det by:Larm, med masse ny musikk på et utall scener i sentrum av Oslo. Fredagskvelden på Uhørt i Torggata er det Øyafestivalen som presenterer, med fem aktuelle og fantastiske konsertopplevelser. Dette blir en kveld med variert og sterk musikk fra inn- og utland. I tillegg til tre spennende norske navn, har vi huka tak i Mabel og Vant, som du garantert kommer til å høre mye mer om i løpet av 2016.

MABEL (UK) / VANT (UK) / ELECTRIC EYE - bildet / GREAT NEWS / FARIDA

19:30 Great News
20:30 Mabel
21:30 Farida
22:30 Vant
23:30 Electric Eye


For info om billetter og fullt program, se her http://bylarm.no/

ØYA PRESENTERER:
FREDAG 4. MARS PÅ UHØRT

VANT (UK)
Vant er et engelsk band vi falt for under Eurosonic i Nederland tidligere i vinter. Bandet lager fengende rock med et bein planta solid i klassisk punkpop. I tillegg er de et herlig liveband. De har gitt ut noen få singler, og albumet skal utgis denne våren. Vant har turnert med Royal Blood, blitt spilt en del på BBC og de har vært å høre på P13 i Norge. Det knyttes store forventinger til plateslipp, og at bandet skal ta Europa med storm i 2016.
https://www.facebook.com/wearevant/?fref=ts

MABEL (UK)
Mabel er et ungt talent som vokste opp i en svært musikalsk familie. Moren er Neneh Cherry, mens faren er Sugababes- og Massive Attack-produsent Cameron McVey. Låtene Know Me Better og My Boy My Town har skapt mye fortjent oppmerksomhet på diverse musikknettsider. The Line Of Best Fit kalte sistnevnte “brilliantly hushed, seductive pop-RnB”.
https://www.facebook.com/mmmmmmabel/

ELECTRIC EYE
Electric Eye er kveldens eneste band som allerede er bekrefta til Øya 2016. De har latt seg inspirere av psykedeliske krumspring og vital spacerock. Nå kommer albumet Different Sun, og det gis ut av alltid kvalitetsbevisste Jansen Plateproduksjon. Blant medlemmene Electric Eye finner man folk som man kjenner igjen fra Dig Deeper, The Megaphonic Thrift, The Low Frequency In Stereo og Hypertext.
electriceye.no

GREAT NEWS
Great News fra Bergen lager herlig, melodiøs pop. De har allerede tatt hjembyen med storm, og ryktet går nå over hele landet. Trioen lager sløy gitarpop som minner om varm sommerasfalt og grønt parkgress. Som Gaffa skreiv: - Det finnes band som har spilt sammen i ti år som ikke mestrer det de tre herrene kun har gjort offisielt et par måneder. Kjemien mellom dem, og med publikum, er noe mange musikere bare kan drømme om.
https://www.facebook.com/greatnewsband/

FARIDA
Farida fra Gjøvik er et av Norges nye pophåp. Hennes singel Three Weeks fikk internasjonal lansering gjennom magasinet Fader i januar. Hun starta som danser, men har nå fått fotfeste som en artist med utgangspunkt i moderne soul. Vi vei det er mange som vil få med seg Farida under by:larm, og ingenting er vel bedre enn å oppleve henne i en intim setting på Uhørt.
https://www.facebook.com/musicbyfarida/