Arktisk Americana!
The Northern Lies – ”White Desert Blues” 

Tromsøbandet The Northern Lies er endelig tilbake med nytt album! 

Tre år har gått siden det kritikerroste debutalbumet ”Midnight Medicine” (2013). Bandet har nå blitt en kvintett, som i tillegg til strengemennene Henry Johnsen og Håvard Jørgen Stangnes, nå består av Ida Karoline Nordgård (bass og vokal), Erik Nilsson (tangenter) og Mikael Pedersen (trommer og vokal).

Bandet låter i 2016 mer av The E Street Band og Crazy Horse enn på debuten. Både stil og håndverk tar fortsatt sjangermessige utgangspunktet i Gene Clarks og Townes Van Zandts fortellerstil, men The Northern Lies har på ”White Desert Blues” i større grad definert sitt eget univers gjennom sin særegne arktiske Americana. 

Musikken er fortsatt iscenesatt mot et kjølig nordlig bakteppe, men melodiene er sårere og tekstene mørkere. Mens ”Midnight Medicine” var preget av vakre ballader om frosne hjerter, viser ”White Desert Blues” et band som i større grad dreier mot det dystre og melankolske. Lyrisk har tekstene tatt steget ut av det dyprøde og fortvilte romantiske til å omhandle prøvelser i møte med døden, tiden og vanskelige veivalg. Vokalist Henry Johnsens ærlighet og nærhet er fortsatt like fengende og fengslende, og bandet har tatt større steg i måten de angriper både harmonier og arrangementer. 


The Northern Lies:

Henry Johnsen: vokal, akustiske og elektriske gitarer
Håvard Stangnes: akustiske og elektriske gitarer, lap steel, munnspill, perkusjon, vokal
Ida Karoline Nordgård: bass, vokal
Erik Nilsson: piano, orgel, pumpeorgel , rhodes
Mikael Pedersen Jacobsen: trommer, perkusjon, vokal

CC: 100,-, Fohåndssalg: 
http://www.ticketmaster.no/event/495981
ID: 20-År
Velkommen.