«Men mest av alt ligner det ingen ting jeg har hørt før. Mye på grunn av Hoffs nydelige vokal». Det skrev Bodø Nu etter at Maud spilte support for Anneli Drecker på Sinus i Bodø, i forbindelse med festivalen Bodø Jazz Open seint i januar 2016.

Frontfigur Kristine Hoff debuterte i 2013 med sitt tidligere band, også da under pseudonymet Maud, på Bolarm i Bodø hvor hun er født og oppvokst. Avisa Nordland skreiv at det hørtes ut som Röyksopp og Susanne Sundfør.

 

Etter å ha spilt på Trænafestivalen skrev VICE: «This celestial turn around bodes well for local band Maud's oceanic synth gaze, post-rock pop. And they are the best new band I see while I’m up there».

 

Tekster om klaustrofobiske drømmer, nattlig tankevirksomhet, dommedag, søken etter spenning, å ha fått nok av barnslige holdninger og det å gi faen når alt ser ut til å forsvinne, fremføres gjennom lyden av hard elektronikk, drivende beats og drømmende harmonier. Det skal være både røft og kaldt – følelsesladd og varmt på samme tid når Maud spiller.

 

Hoff har bakgrunn i klassisk piano fra musikklinja ved Bodø Videregående, og avslutter sin

bachelor i journalistikk den kommende våren ved Høgskolen i Oslo og Akershus. I fjor høst studerte hun på Island og fant inspirasjon i de magiske omgivelsene til å skrive musikk. Etter en pause er Maud nå tilbake i utvidet format, i et drømmepop-aktig landskap, med innslag av både jazz, postrock og elektronika.

 

Med seg i bandet har hun musikerne Brage Tørmænen (trommer) og Philip Schjetlein (gitar).

 

ID: 20år

CC: 100kr

Billetter kan forhåndskjøpes her: http://www.ticketmaster.no/event/498391