Hauglum ga ut sin første EP, Builders - EP i 2015 og skal produsere sin andre plate våren 2018. I den forbindelse skal Hauglum gjøre en promokonsertturné i duoformat. Hauglum spiller lyrisk kunstpop, med fokus på improvisasjon, teksturer og estetikk, i viseformat. De elektroniske låtene blir til mer akustiske og elektriske viser med fokus på tekst og lyrikk, akkompagnert av en til to gitarer/bass blandet med elektronikk. 

Hauglum består av produsent, elektronisk musiker og saksofonist Inge Breistein, produsent og gitarist Kristian Gullåsen, trommeslager Brage Tørmænen, og låtskriver/vokalist Petter Hauglum Bermingrud. Alle bandets medlemmer har høyere musikkutdanning og lengre erfaring innen produksjon- og konsertvirksomhet. Hver og en har de allerede tilbakelagt seg mange år som svært aktive utøvere innen ulike sjangere. Bandet har også et samarbeid med fotograf Karina W Gytre om å ta livebilder samt lage cover til den kommende platen, noe hun også gjorde til EP-utgivelsen Builders - EP.

For å være kostnadseffektive, mobile og søke nye utfordringer har vi valgt å spille låtene i duoformat. Besetningen på turnéen blir Petter Bermingrud på vokal, elektronikk, gitar og bass, og Kristian Gullåsen på gitar, bass og elektronikk. Prosjektet det er å arrangere ned store elektroniske lydbilder til viseformat har vært givende, utfordrende og styrket låtmaterialet. Essensen i hver låt kommer således tydeligere til uttrykk. Bruken av elektronikk og effekter som harmonizer, oktavpedal, distortion, loopstation og delays integreres i lydbildet – både arrangementmessig og improvisatorisk. Resultatet blir lyrisk kunstpop, med elementer fra friimpro, singersongwriter og indierock. Vi vil også på konsertene ha lengre strekk med framføring av beatpoesi kompet av tonal friimpro. Dette for å fremheve tekstmaterialet. 

http://www.hauglummusic.com/
https://open.spotify.com/album/5npz5LrLlTgJkknH3WN8b7
https://vimeo.com/149432029


CC: 100,-
Forhåndsalg: http://www.ticketmaster.no/event/551021
ID: 20-år