Yodude/Heybro er et ferskt band fra Oslo som med sine 7 medlemmer serverer intelligent og variert indierock med norske tekster helt uten dialekt. For Yodude/Heybro er noe så sjeldent som et Oslo-band helt uten innflyttere. Det er kanskje derfor tekstene til frontfigur Håkon Sollund virker så genuine der han serverer setter et post-modernistisk skråblikk på kjærlighet og livet i hovedstaden.

Musikalsk høres de ut som om de har tatt alle utgivelsene til selskapene Sub Pop og Matador og blandet så godt sammen at det blir vanskelig å påpeke hva inspirasjonskildene er. Med 7 medlemmer blir det en leken variasjon i både uttrykk og instrumenter, noe som gjør at Yodude/Heybro hele tiden får deg til undre hva som kommer rundt neste sving. 

Bandet tar pulsen på tidsånden med tekstlinjen «Støy demper støy» i debutsingelen Støy; en låt med et klart shoegaze-inspirert lydbilde. Produsent Sjur Lyseid (Monzano, Little Hands of Asphalt) har skrudd et lydbilde som er veldig unorsk. Singelen er første spor fra en plate som vil komme ut høsten/vinter 2017.

Yodude/Heybro består av Øyvind Bersvendsen, Håkon Sollund, Sigurd Eilertsen Johansen, Håvard Bersvendsen, Sondre Andersen, Lisa Pliassova og Erlend Teigen.

CC: 100,-
Forhåndsalg: http://www.ticketmaster.no/event/547233
ID: 20-år