"Og så en dag kom det en stille, stille mann, med et stille, stille brev. Og da foreldrene til Siri Anna så brevet ble de også helt stille.”

Fortellerforestillingen Lurveleven er en historie om den stillheten som kan oppstå når et familiemedlem blir borte og om hvordan en kan fylle tomrommet.Historien utspiller seg i et kvensk univers -omringet av store fjell, myr og mark, -og der en elvebåt kan ta oss med inn i en annen verden.

Skrål og Skrammel er en fortellertrupp bestående av Ørjan Steinsvik og Borghild Otelie Aasebøstøl og har siden 2015 har utarbeidet og fremført fortellinger med utgangspunkt i samiske og kvenske univers.

I forestillingen Lurveleven har de fått med seg musiker Cornelius Borger Østlie som deler sin musikalske tolkning av det kvenske universet som fortellerne utforsker.

Fortellere/manus: Ørjan Steinsvik og Borghild Otelie Aasebøstøl Musikk: Cornelius Borger Østlie Språkkonsulent: Tove ReiboForestillingen er utviklet i samarbeid med Kultnett AS og har fått støtte fra Scenekunst+ og Seanse.Bilder ved Pål Vegard Eriksen/ Halti Kvenkultursenter

Inngang. 100,-

Kom gjerne på fortellerhangout fra klokka 18! Vi stiller med fortellerterninger og annet til å sette igang fortellerkreativiteten og sosialiseringa :)