Amanda Bäcklin er en uavhengig artist og låtskriver som har opptrådt fra en alder av syv år. Født og oppvokst i Oslo, ble 28-åringen tidlig inspirert av de store stemmene til vokale idoler som Céline Dion, Whitney Houston og Mariah Carey. Amanda tilbragte timer foran pianoet og fant tidlig utløp for tanker og følelser gjennom å skrive egne sanger og tekster. Etter musikklinjen på videregående gikk veien videre til det prestisjefylte Berklee College of Music i Boston, USA, der hun fullførte studiene i 2016 med æresbeviset «Summa Cum Laude» og en Bachelorgrad i Professional Music. I tiden etter college har artisten selvutgitt fem-spors EP-en «All I Wanted to Say» som hun skrev og arrangerte selv, og co-produserte med studiekamerater fra Berklee. Høsten 2018 ga hun ut låta «Addicted», produsert av Andrew Beeh og Quetzel Herzig (Los Angeles, CA), med musikkvideo produsert av Mira Wickman. Amanda er ikke redd for å ta inspirasjon fra ulike sjangre og innfallsvinkler; både elektronisk og akustisk, klassisk og pop, ballader og «uptempo», og er klart inspirert av artister som Maria Mena, Adele, Sara Bareilles og Julie Bergan, for å nevne noen. Gjennom de ærlige tekstene håper hun å ta med publikum på en musikalsk reise inn i hennes verden – preget av håp, drømmer, sorger og gleder.

Høsten 2019 gir Amanda Bäcklin ut sin nye singel «SCREAM», produsert av den samme LA-baserte duoen, og arrangerer slippkonsert på Uhørt 15. oktober. Med seg i bandet denne kvelden har hun med seg Kristoffer Fossheim Håvik (OJKOS, KORK), Håvard Haugland (Amorie, Kristine Humerfelt, Olaves), Are Nerland (Nelly’s Crush, Firing), Lars Tranum Arnegaard (Sandra Lyng, Hanne Sørvaag, Hege Øversveen), Helena Botolfsen (Kygo, Billie EIlish, Eminem), Amanda Therese Stephen Goonetilleke (IDOL, Zawadi) og Christina Alexandra Jomark (Daisy, MGP, Zawadi).

Webside: www.amandabacklin.com
Instagram: https://www.instagram.com/amandabacklin/?hl=en
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3XzGGZIXHKuKKaUz2Jmtib?si=DiRR7Q3DR9qTOTxrTyVCJQ

Cc: 200 kr
Kjøp billett her: https://tikkio.com/tickets/11050-amanda-backlin
Id: 20-år