En ny singel skal slippes, og dette skal feires med boller og grus på Uhørt!

Azfalt spiller instrumentalmusikk inspirert av bl.a. Jaga Jazzist, Shining og Elephant9. Kvintetten har sine røtter fra Drammen og Lier, men også Iran og Bulgaria. Via ulike musikalske bakgrunner og etniske opphav markerer bandet seg med stor spredning i sjanger og uttrykk, samt dynamisk og musikalsk variasjon. Bandet har også en rik instrumentasjon og et særegent lydbilde i sine innspillinger, med instrumenter som baritongitar, pedalsteel, iransk santoor, bulgarsk kaval og fløyte. Kjernen ligger likevel i jazzens harmonikk ikledd rockens uttrykk.

Azfalt ble startet opp i 2013 i Lier av en vennegjeng bestående av trommeslager, bassist, gitarist, pianist, og saksofonist. Kvintetten begynte karrieren som et coverband av Shining, men behovet for å utvide repertoaret ble fort en realitet da Azfalt fikk tilbud om å varme opp for nettopp Shining.
I januar 2014 spilte Azfalt sin første konsert med eget materiale, og videre ble det fin flyt i trafikken til bandet. I løpet av kort tid var de unge lovende musikerne innom scener som John Dee, Kongsberg Jazzfestival, og Drammen Music of Mass Destruction, før de la ut på en Midt- Norgesturné.

2015 ble året Azfalt for egen maskin skulle gi ut musikk, og bandets selvtitulerte EP fikk se dagens lys. Kort etter utgivelsen ble det et opphold for bandet, da de spredte medlemmene måtte møte ulike forpliktelser i form av studier og jordomseiling. Etter en lang omkjøring via flere ulike prosjekter er kvintetten samlet igjen og tilbake på veien mot ny musikk, og i 2017 ble «Mammut» bandets første singel siden EP-release. I oktober 2018 ga de ut dobbeltsingelen «Døråtte», et lokomotiv av en røff, energisk og samtidig vakker jazzrock-låt.

«Det groover tøft og er mykt som silke i det sporet river deg fram og tilbake mellom det søte og det raffe» 9/10 (Anmeldelse av «Døråtte», Råkkfolk 08.10.2018)

Daniel Deltchev: saksofoner og EWI
Milad Amouzegar: el-gitar
Oskar Holldorf: keyboard
Steffen Petterson: el-bass
Sondre Stokkan Spæren: trommesett

//

Support: TBA

ID: 20 år
CC: 100,-
Dørene åpner 20:00