Bandet «Luison Y Cuba» er et salsa band hovedsakelig inspirert av Cubansk musikk. Luisón Medina Capote har samlet et knippe av de beste latin musikerne bosatt i Skandinavia. Denne karismatiske gjengen sørger for høy temperatur og høyt musikalsk nivå. Det er vanskelig å sitte stille når cubanske rytmer fra Luison Y Cuba slipper til på et norsk publikum
Luisón Capote har bakgrunn som profesjonell fotballspiller med mange landskamper for Cuba bak seg. Luison har spilt i flere latin band i New York. I Norge har han blant annet spilt med La Descarga, i kronprinsessens bryllup, med Mambo Companeros, Frode Allnæs, Knut Kristiansen og har mange opptredener på festivaler rundt om i inn og utland. Han turnerer fast med Rikskonsertene som han har jobbet med de siste 17 årene. Unge og voksne landet rundt har fått oppleve denne karismatiske musikeren. Dette bandet har med seg meget erfarne jazz og latin –musikere fra inn og utland. Tilsammen lager de et fyrverkeri av et danseorkester som vil glede og få pubikum opp å danse. Disse tropikale rytmene er smittsomme.

Trompetisten Humberto Zaldivar kommer fra Camagüey på Cuba. Han gikk ut fra Escuela Nacional Del Arte med trompet som hovedinstrument i 1993. De neste syv årene spilte han med storheter som Celina Gonzales, Oscar De Leon, Joe Arroyo, Grupo Asere, Chuco Valdez, Irakere og Compay Segundo. Han spilte inn sin første soloplate A Mi Yemaya i det berømte EGREM-studioet i Havana i 1997. I 2001 flyttet Zaldivar til Tyskland, for raskt å bli en av de mest ettertraktede kubanske musikerne i Europa.

Øyvind Brække på trombone er jazzmusiker, komponist og orkesterleder, kjent fra en rekke samarbeid og innspillinger. Han har studert ved Jazzlinja (NTNU). Han etablerte The Source som har avstedkommet flere plateutgivelser. Ellers har han bidratt for Trondheim Jazzorkester, Knut Kristiansen, Jacob Young, Trygve Seim, Come Shine, Norske Store Orkester og Chick Corea.

Perkusjonisten Hades Hernandez kommer fra Trinidad, Cuba og flyttet til Norge og Bergen i 2007, etter da et syv års opphold i Spania som profesjonell musiker.

Luis A Sucari, Mario Corrado og Erik Johannesen har mange års erfaring som musikere med base i Peru/Spania/Oslo. Her i landet har de spilt bl.a. på Smuget, Stopp Pressen, Ricks Bergen i tilegg til festivaler rundt i Norge.