90-tallsbandet Stålmenn er tilbake med ny plate våren 2019, den første på over 20 år. Albumet kommer ut på vinyl og har fått tittelen ”Fra undersiden”. En hyllest til alle band som jobber i kjeller´n med lukten av svidde forsterkerrør og bandsvette.

Stålmenn ble dannet i 1994 og debuterte med albumet ”Ingen spøk” i 1995. De ble oppløst i 1998, og det skulle gå 17 år før de var tilbake igjen. Bandets hovedvokalist/ låtskriver Ståle Stålmann Kverndokk og gitarist/ låtskriver Pär Basset er igjen fra den opprinnelige besetningen. Inge Ztøy, bass og Tor Linckert, trommer er nyeste medlemmer. De siste 3 årene har bandet spilt en rekke konserter i Oslo/Akershus området, men også i Østfold og Telemark. Ståle Stålmann Kverndokk har for øvrig gitt ut flere soloplater de siste årene, bla. Ep-en ”Varme hjerter, kalde skaller” (2015) og albumet ”Ildfull fugl” (2016). Begge utgitt på vinyl. Pär Basset som også har gitt ut flere soloplater, vil senere på året 2019 komme med et nytt album. Men først er det Stålmenn som gjelder. På konsertene spilles først og fremst det nye materialet, men også noe gammelt av edelt og godt merke. Dvs. en fin blanding av powerpop, bluesrock, og garasjerock med innsmett av punk.

Facebook: Stålmann

Cc: 100,-
Id: 20-år